Знаете ли, че кърмата е естественият имуностимулант за детето?

Знаете ли, че кърмата е естественият имуностимулант за детето?

Или иначе казано майчиното мляко може да осигури защита срещу инфекции, която продължава до живот.

Кърмата подпомага имунната система на бебето благодарение на ценния хранителен състав, който съдържа.

Кърмата на всяка майка има уникален състав и е произведена специално за нейното бебе. Тя съдържа идеалната комбинация от въглехидрати, мазнини, протеини, витамини, минерали и други вещества, необходими за здравословното развитие на бебето.

Ползите от кърменето за майката и бебето са много. По хранителен състав кърмата превъзхожда всяка друга храна. Множеството ценни антитела, които съдържа, помагат на бебето да се справя с инфекциите, които организмът на майката е срещал в миналото. Кърмата подпомага имунната система и укрепва организма на бебето, като намалява риска от развитието на алергии, астма и инфекции.

Също така кърменето има благоприятен ефект и върху майките. Тези които кърмят, възстановяват по-бързо теглото си от преди бременността. Кърменето стимулира и освобождаването на хормона окситоцин, който оказва изключително благоприятен ефект върху емоциите и нивата на стрес, подобрява метаболизма и намалява риска от развитието на различни заболявания.

Правилната грижа за кожата се оказва ключова, за да избегнем появата на така нежеланите от всички нас- стрии, както и много други неразположения, които ни изненадват по време на бременност.

прочети още

Дрехите, които ние и нашето дете трябва да носим трябва да са не само модерни, но практични и удобни- тъканите, на които трябва да заложим трябва да са меки, хипоалергични, хигроскопични, да държат топло през зимата и хладно през лятото.

прочети още
Lan.bg