Грижа за кожата по време на бременност

Грижа за кожата по време на бременност

Правилната грижа за кожата се оказва ключова, за да избегнем появата на така нежеланите от всички нас- стрии, както и много други неразположения.

 

1. Ключов фактор за правилната "хигиена" и подръжка на кожата по време на бременност се оказва така ценният- ексфолиант. Той има свойствата да премахва натрупания горен слой на мъртви клетки. Ако този слой мъртва кожа не се ексфолира редовно кожата ще остане суха, дехидратирана и груба. Редовното ексфолиране ще помогне на кожата да се
регенерира, да остане мека и сияйна.

 

2. Следваща много важна стъпка в грижата за кожата е правилната хидратация. Тъй като по време на бременност хормоните на жената са непостоянни, се препоръчва да се избират продукти без специфични аромати, както и такива с изцяло натурални съставки. Важен момент е при тази стъпка постоянството, препоръчка се поне 2 пъти дневно обилно мазане в областта на коремчето, гърдите и областите, където би могло да има предпоставка за появата на стрии.

 

3. С напредване на бремеността идват на помощ и средства, които биха подпомогнали по-нататъшното кърмене. Има продукти, които са изцяло на натурална основа и са безвредни както за мама, така и за нейното бебе. Такива продукти са предназначени за предотвратяване на раздразнението на зърната. Търсете такива, които съдържат 100% чист ланолин и са без отмиване.

 

4. За мамите решили да раждат естествено, след 36-та гестационна седмица се препоръчва използването на масажно масло за перинеум. То се използва с цел предотвратяване на разкъсвания при самото раждане. Отново се насочете към естествените масла, повечето от тях са изцяло на бадемова основа.

 

5. И не на последно място, значително влияние за това да останем добре хидратирани си остава правилния прием на вода. Не забравяйте, че вие и Вашето бебче имате нужда от нея!

Или иначе казано майчиното мляко може да осигури защита срещу инфекции, която продължава до живот.

прочети още

Дрехите, които ние и нашето дете трябва да носим трябва да са не само модерни, но практични и удобни- тъканите, на които трябва да заложим трябва да са меки, хипоалергични, хигроскопични, да държат топло през зимата и хладно през лятото.

прочети още
Lan.bg